Работещи в столичния градски транспорт са в протестна и стачна готовност.Основното им искане

...
Работещи в столичния градски транспорт са в протестна и стачна готовност.Основното им искане
Коментари Харесай

30% ръст на заплатите иска столичният градски транспорт

Работещи в столичния градски превоз са в протестна и стачна подготвеност.

" Основното им искане е за 30% нарастване на заплатите ", сподели ръководителят на Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ Александър Шопов.

Той добави, че за да има бюджет на Столичната община, би трябвало да бъде определен ръководител на Столичния общински съвет.

Все още не е контрактувано нарастването на заплатите в столичния градски превоз

" Но хората не могат да чакат политиците да се схванат. Самите те би трябвало да са виновни към жителите на София и на останалите общини и естествено, да задвижат процеса, с цел да не блокират тези дейности, които биха помогнали Бюджетът да бъде признат по-бързо. 1 март най-късно би трябвало да има нарастване на заплатите. Хората чакат своите нараствания и напрежението в сдруженията пораства ", разяснява Шопов.

Междувременно транспортните федерации на КНСБ и на КТ " Подкрепа " изпратиха писмо до кмета на София Васил Терзиев, в което упорстват да бъде призован Съветът за обществено съдействие по превоза, осведоми БНР. В него би трябвало да вземат участие и управленията на четирите общински сдружения - Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Център за градска подвижност и метрополитена.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаОт 1 февруари децата до 14 години ще пътуват гратис в градския превоз заплати митинг растеж КНСБ столичен градски транспот .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР